S čelnicima sigurnosnog sektora

Potpisan Memorandum o suradnji Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Rusije

Mektić s čelnicima sigurnosnog sektora Rusije
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se u Sočiju s Nikolajem Patruševim, tajnikom Vijeća sigurnosti Ruske Rederacije s kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje odnosa između dviju država, jačanju suradnje u oblasti borbe protiv terorizma, cyber sigurnosti, borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Naglašeno je da globalni sigurnosni izazovi, posebno terorističke prijetnje iziskuju usuglašeno djelovanje i pravovremenu razmjenu svih informacija, posebno o primjenama novih taktika i strategija od strane radikalnih grupa.

Mektić je istaknuo da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena zajedničkoj borbi protiv terorizma te da nema toleranciju prema ovoj pojavi. Posebno je naglasio postignute rezultate u toj oblasti u posljednjih nekoliko godina što je prepoznato i pozitivno ocijenjeno i kod međunarodnih partnera.

Mektić se tijekom posjete Rusiji sastao i sa zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Rusije Igorom Zubovim, s kojim je razgovarao o jačanju suradnje i razmjeni informacija između sigurnosnih agencija.

Mektić i Zubov potpisali su i Memorandum o saradnji Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Rusije u oblasti vanjske migracije radne snage. Na taj način se dodatno štite prava i slobode radnika te spriječavaju ilegalne migracije radne snage, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close