Soini i Crnadak

Postići dogovor o izaslanstvu BiH za Vijeće EUrope

Crnadak je u današnjem razgovoru u Helsinkiju sa Soinijem izrazio žaljenje što Parlamentarna skupština BiH nije na vrijeme imenovala izaslanstvo za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe
Vijesti / Politika | 16. 05. 2019. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MVP BiH / Soini i Crnadak

Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak u razgovoru s ministrom vanjskih poslova Finske Timom Soinijem izrazio je nadu da će narednih dana biti postignut dogovor o izaslanstvu za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe i da će BiH biti omogućeno sudjelovanje na lipanjskom zasjedanju.

Crnadak je u današnjem razgovoru u Helsinkiju sa Soinijem izrazio žaljenje što Parlamentarna skupština BiH nije na vrijeme imenovala izaslanstvo za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U priopćenju je navedeno da je Crnadak od Soinija, čija zemlja predsjedava Vijećem Europe, a uskoro preuzima predsjedavanje Vijećem EU, zatražio da još jednom bude razmotrena mogućnost sudjelovnaja izaslanstva BiH, budući da se u lipnju bira novi generalni tajnik Vijeća Europe, kao i suci Europskog suda za ljudska prava, te da će na ovom zasjedanju biti obilježeno 70 godina postojanja Vijeća Europe.

Na sastanku održanom prije zasjedanja Komiteta ministara Vijeća Europe ponovljeno je da je približavanje EU glavni prioritet vanjske politike BiH, što je opredjeljenje svih nadležnih u zemlji i da je europska perspektiva BiH i cijelog regiona najbolji način za ostvarivanje trajne stabilnosti zapadnog Balkana.

Soini je rekao da će proširenje biti važna tema predsjedavanja Finske Vijećem EU koje počinje 1. srpnja, te izrazio podršku Finske za dobivanje kandidatskog statusa za BiH, navodi se u priopćenju.

Crnadak će danas sudjelovati na posebnoj ceremoniji obilježavanja 70 godina postojanjaVijeća Europe i na neformalnoj večeri čiji je domaćin Soini.

Kopirati
Drag cursor here to close