Grujičić vodi

Ponovno brojanje listića sa dva biračka mjesta u Srebrenici

Ranije je bio objavljen preliminarni podatak sa svih redovnih biračkih mjesta da je Grujičić dobio povjerenje 4.464, a Tabaković 1.869 birača.
Vijesti / Politika | 18. 11. 2020. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srebrenici još nisu kompletirani izborni rezultati jer je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, zbog žalbi, naložila ponavljanje brojanja glasačkih listića sa biračkih mjesta u osnovnim školama u Potočarima i Srebrenici, rekla je Srni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva (OIP) Ljiljana Stevanović.

Stevanović je navela da je na tim izbornim mjestima biračko pravo ostvario veliki broj građana.
Prema nepotpunim podacima, bez rezultata sa dva biračka mjesta, u ovoj općini je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić osvojio 4.111, a kandidat Koalicije bošnjačkih stranaka "Moja adresa Srebrenica" Alija Tabaković 1.781 glas, piše Srna.

Ranije je bio objavljen preliminarni podatak sa svih redovnih biračkih mjesta da je Grujičić dobio povjerenje 4.464, a Tabaković 1.869 birača.

Stevanović je istaknula da je, bez glasova sa dva birališta, najbolji rezultat na redovnim biračkim mjestima za Skupštinu općine Srebrenica ostvario SNSD sa 2.038 glasova, zatim "Moja adresa Srebrenica" 1.415, SDS je dobio 890, a DNS 715, te Ujedinjena Srpska 228 glasova, dok su ostale stranke zabilježile simbolične rezultate.

U srebreničkom OIP-u kažu da je za glasanje u odsustvu za ovu općinu bilo prijavljeno 1.770 birača, putem pošte 1.425, a na druge načine 33 birača.

Mobilni timovi su omogućili glasanje 28 nepokretnih, slijepih i birača koji su u izolaciji zbog simptoma virusa korona.

Podatke o broju glasova u odsustvu, putem pošte i na druge načine prikuplja SIP i tek sa tim podacima bit će poznat konačan izborni rezultat i pobjednik izbora u ovoj lokalnoj zajednici, iako je prema podacima Izbornog stožera Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" sigurna pobjeda Grujičića za načelnika ove općine, kao i skupštinska većina srpskih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close