Tko je kriv?

Politika pala po mostarskoj rupi

Iz Naše stranke traže hitno očitovanje odgovornih u gradskoj vlasti, ali i izvođaču radova koji stoji iza posljednjih asfaltiranja najprometnije gradske saobraćajnice.
Vijesti / Politika | 22. 06. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rupa na Bulevaru simbolizira mostarske vlasti'', objavila je Naša stranka, a Hrvatska republikanska stranka navodi kako su to ''Ljubina posla''.

Reakcija je to na otvaranje rupe na mostarskom Bulevaru gdje je propao dio asfalta postavljenog nakon radova na kolektorima.

''Kakvo je stanje u Mostaru najbolje ilustrira rupa na Bulaveru kad je novi asfalt propao pod teretom mita i korupcije, te nemara i nedobronamjernosti mostarske vlasti'', stoji u priopćenju Naše stranke Mostar.

Predsjednica Naše stranke Mostar navodi kako ''incident na Bulevaru nije samo problem javnih radova, nekvalitete izvođenja skupo plaćene gradnje i bacanja novca građana.

''Šamar je to građanima, ali i svima nama što desetljeće dopuštamo da nam se ovakve stvari događaju'', navela je Baralija.

Iz Naše stranke traže hitno očitovanje odgovornih u gradskoj vlasti, ali i izvođaču radova koji stoji iza posljednjih asfaltiranja najprometnije gradske saobraćajnice.

''Mostar je rupa bez dna pronevjera i zloupotreba, organizirane pljačke novca i imovine građana i jednom treba staviti točku na sve to. Možda ovo bude ilustrativan primjer potrebe promptnog reagiranja međunarodne zajednice na organiziranju mostarskih lokalnih izbora, dok cijeli grad ne nestane u jednoj ovakvoj rupi'', stoji u priopćenju.

Reagirao je i Gradski odbor HRS-a, koji je podsjetio na reakcije mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića na njihove prijave radova inspekciji.

''Vjerojatno se ne sjećate tiskovne konferencije gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića s početka 2016. godine na kojoj nas je počastio ovim izjavama zato što smo se 'usudili' uraditi desetak prijava za inspekcijski nadzor nad građevinskim radovima na mostarskom kolektoru, a kasnije i tužbi na sudu. Njemu su se u komentarima pridružili i partijski trolovi po društvenim mrežama'', navode mostarski republikanci dodajući kako su sve njihove prijave odbijene jer ''nismo stranka u postupku''.

''Nadležna gradska inspekcija niti na jedan od naših zahtjeva nije odgovorila i postupila po njemu (što je također kršenje zakona, koje smo uzaludno prijavili na sudu). Naši prigovori nisu bili zbog izvršenja radova, nego zbog toga što se rade protivno svim građevinskim standardima i zbog činjenice kako nad izvođačima radova nije bilo apsolutno nikakvog stručnog nadzora (prvo je za nadzor stavljena tvrtka „Louis Berger“ koja je na naš upit tada izjavila kako oni nemaju nikakvih saznanja o radovima u Mostaru; imali su ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede FBiH gdje se nisu spominjali nikakvi radovi u Mostaru, a i taj ugovor je istekao 24.1.2016., tako da su nakon tog datuma svi radovi bili i bez tog fiktivnog nadzora)'', navodi HRS.

 


Stranka dodaje kako su se u međuvremenu dogodile brojne prometne nezgode slijedom nepoštivanja zakonski definiranih standarda gradnje.

''Bilo je i ljudskih žrtava, nitko nije pokrenuo niti istrage po službenoj dužnosti, a kamoli da netko preuzme odgovornost za to. Što imamo danas? Imamo sramotu kod Veleposlanika Kraljevine Švedske, države koja je uložila 16 milijuna KM, čovjeka koji se pita kamo su novci otišli ako radovi nisu okončani niti 2018. Imamo rupe u Franjevačkoj ulici, rupe u ulici Maršala Tita, imamo bazen kod Lučkog mosta čim malo rose padne na grad, a evo danas imamo provaliju na nekoliko puta prekopavanom Bulevaru'', navodi mostarski HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close