Mogući prosvjedi

Policija bi mogla izaći na ulice zbog Novalićeve blokade

Prema informacijama „Avaza“, Novalić ovaj novac želi preusmjeriti za borce, što je izazvalo revolt kod državnih službenika.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2019. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, premijer Federacije, pokušava na sve načine blokirati isplatu novca po pravosnažnim sudskim presudama koje su donesene u korist državnih službenika, među kojima su i pripadnici policije.

Sindikat službenika MUP-a FBiH nedavno je najavio i mogućnost izlaska policije na prosvjede ako im ne budu isplaćena sredstva na koja čekaju već skoro deset godina.

Izvor fotografije: Dnevni avaz

No, Novalić odbija postupiti prema uputama Federalnog ministarstva financija, gdje su ova sredstva planirana proračunom. On je, naime, ministrici financija Jelki Milićević poslao pismo u kojem navodi da iza instrukcije o isplati ne stoji Vlada te da on ne priznaje mišljenje članova radne grupe koji su suglasni da se ovaj problem riješi.

Umjesto toga, Novalić želi pod svaku cijenu da se napravi sporazum sa službenicima o izvansudskoj nagodbi, koji oni odbijaju.

Ovaj problem trebao bi se naći na dnevnom redu današnje sjednice Vlade FBiH.

Prema informacijama „Avaza“, Novalić ovaj novac želi preusmjeriti za borce, što je izazvalo revolt kod državnih službenika.

Kopirati
Drag cursor here to close