Negiranja

Daju se izjave u predmetu protiv Dodika

Vijesti / Politika | 12. 04. 2023. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda PSBiH

''Ja sam bio neki dan u prostorija SIPA-e da dam izjavu povodom moje dvije prijave iz drugog mjeseca, s obzirom da sam ga (Miloda Dodika) ja prijavio za kaznena djela negiranja zločina na Markalama u Sarajevu, a drugi put za negiranje zločina i genocida u Srebrenici i ovo je prvi put da govorim  javno'', kazao je za BHRT izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić.

To znači, rekao je, da je ''Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine dalo naredbu, ili pokrenulo istragu protiv predsjednika Republike Srpske u tom smislu''.

"Ja ne smijem prejudicirati kako će sve to završiti, ali vidim s obzirom na činjenicu da se pozivaju i ostali građani, fizička i pravna lica, da se ozbiljno radi na dokumentiranju tih djela znači da se radi ozbiljno. Ne mogu prejudicirati kako će se to završiti ali činjenica je da tužiteljstvo nešto radi. Ja sam u SIPA-i trebao potvrditi navode mojih prijava protiv Dodika koje sam podnio državnom tužiteljstvu'', rekao je Miletić i dodao kako će, u slučaju da Tužiteljstvo BiH pokrene postupak protiv Milorada Dodika, biti jedan od svjedoka.

Podsjećamo, početkom ožujka objavljeno je kako je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine formiralo predmet protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske zbog negiranja genocida.

Prema zakonu, nakon što se predmet formira, Tužiteljstvo BiH provodi istragu, nakon čega postupajući tužitelj odlučuje da li će podići optužnicu. Potom, Sud BiH potvrđuje ili odbacuje optužnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close