Nepoželjan

Pogledajte kartu: Gdje sve Željko Komšić nije dobrodošao

U mjestima gdje nema ''čiste'' većine, slijede prijepori je li čelnik Demokratske fronte i budući član Predsjedništva BiH ipak službeno dobrodošao.
Vijesti / Politika | 16. 10. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbor Željka Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine još uvijek izaziva reakcije.

Nakon navoda hrvatskih stranaka kako je riječ o još jednom nametanju izborne volje hrvatskom narodu te prosvjeda u Mostaru u kojima je zapaljena svijeća za demokraciju, uslijedile su lančane reakcije načelnika i čelnika općina po BiH koje smatraju kako Željko Komšić nije dobrodošao u ta mjesta.

S druge strane, Komšić, koji je rekao kako ne vidi ništa sporno u svojem izboru te da poštuje nečije pravo na zadovoljstvo, ipak je rekao kako mu nije svejedno što ga neki ne žele vidjeti.

Na popisu mjesta u kojima nije poželjan našle su se hercegovački gradovi i općine, ali i 11 mjesta u Središnjoj Bosni. S tim da se načelnik Jajca ogradio od izjave tamošnjih dužnosnika i rekao kako je ipak dobrodošao.

Time se načeo još jedan raskol, pa u mjestima gdje nema ''čiste'' većine, slijede prijepori je li čelnik Demokratske fronte i budući član Predsjedništva BiH ipak službeno dobrodošao ili je dužnosnik s kojim neće biti službenih razgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close