Bilo je tu svega i svačega

Podnesena kaznena prijava protiv Izetbegovića, Suljagića i Bajrovića

''Bilo je tu svega i svačega, od poziva na stavljanje Hrvata u vagone, pa do prijetnji krvoprolićem, nasiljem i ratom''.
Vijesti / Politika | 29. 07. 2022. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kaznenu prijavu zbog ''izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti'' danas je u Tužiteljstvu BiH u Sarajevu podnio Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke protiv Bakira Izetbegovića, Emira Suljagića i Reufa Bajrovića.

''Posljednjih dana u BiH je kulminirala antihrvatska histerija, prigodom čega je na površinu isplivala sva iskrenost namjera cjelokupne sarajevske politike u borbi za ''građansku Bosnu''. Isplivalo je pravo lice ''patriota'' koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima'', objavio je na svome Facebook Slaven Raguž i nastavio:

''Bilo je tu svega i svačega, od poziva na stavljanje Hrvata u vagone, pa do prijetnji krvoprolićem, nasiljem i ratom. Ovo prvo je ljudska sramota, a ovo drugo, uz to što je ljudska sramota, je i protuzakonito. Oni koji prijete oružjem, osobito oni koji licitiraju tuđim životima moraju biti spremni snositi odgovornost za to. Ako se već bore za ''BiH'', onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH''.

''Kao što sam najavio u medijima, danas je u Tužiteljstvo otišla kaznena prijava protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Prikupljeni su svi ratnohuškački materijali, njih jedno 20ak stranica i poslani na Tužiteljstvo. O svemu ovome ćemo pravodobno i pravovaljano obavijestiti i međunarodne institucije'', napisao je Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close