'Blok'

Podignuta još jedna optužnica protiv Eseda Radeljaša

Radeljaš se u tom predmetu tereti i za kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, poticanja na zloupotrebu položaja, davanja dara i drugih oblika koristi te pranje novca
Vijesti / Politika | 08. 12. 2017. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: CIN/ Esed Radeljaš

Tužiteljstvo Županije Sarajevo (ŽS) podiglo je optužnicu protiv Eseda Radeljaša zbog kaznenihdjela - zloupotreba položaja ili ovlasti i pranje novca, potvrđeno je Feni u tom tužiteljstvu.

Nova optužnica Radeljaša, koji je ranije optužen u predmetu 'Blok', tereti da je kao zastupnik u Skupštini ŽS-a od 2013. do kraja 2014. godine novac iz županijskog proračuna koji je namijenjen isključivo za financiranje Bosanske stranke (BOSS), usmjerio na  svoj privatni račun u banci i to u iznosu od 114.255 KM, a koji je kasnije iskoristio za otplatu vlastitog bankovnog kredita.

Kako se u optužnici navodi, Radeljaš je zloupotrebom položaja i pranjem novca pribavio sebi nezakonitu korist te oštetio političku stranku - BOSS za navedeni iznos.

Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu Sarajevo (KSS) na potvrđivanje.

Inače, u ŽSS-u se vodi sudski postupak protiv Eseda Radeljaša i drugih koji su optuženi u predmetu Blok.
Radeljaš se u tom predmetu tereti i za kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, poticanja na zloupotrebu položaja, davanja dara i drugih oblika koristi te pranje novca, čime je, prema tužbenim navodima, sebi i drugima pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo milijun KM.

Radeljaš se u tom predmetu brani sa slobode, budući da mu je pritvor zbog lošeg zdravstvenog stanja ukinut 3. studenog, kada je pušten iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close