Cirkus se nastavlja

Početak suđenja Miloradu Dodiku 22. studenog

U Sudu BiH 16. listopada održano je ročište o izjašnjenju o krivici Dodika i Lukića, kada su se izjasnili da nisu krivi.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2023. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni pretres u sudskom postupku koji se vodi protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, u okviru dokaznog postupka, zakazan je 22. studenog u Sudu Bosne i Hercegovine, s početkom od 13 sati.

Sudski postupak će u nastavku procesa voditi sudija Mirsad Strika, objavljeno je na rasporedu na stranici Suda BiH.

U Sudu BiH 16. listopada održano je ročište o izjašnjenju o krivici Dodika i Lukića, kada su se izjasnili da nisu krivi.

Milorada Dodika i Miloša Lukića optužnica tereti za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, Dodik je na izjašnjavanju krivnje, napravio cirkus, kako i je i najavio jer ovo suđenje smatra cirkusom.

Nakon što je na ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine odbio da se izjasni o krivici te je pokazao nepoštovanje prema Sudu, predsjednik RS-a Milorad Dodik dao je izjavu po izlasku iz sudnice.

''Ovo je čisto politički proces, nema nikakve pravne osnove i došao sam to da kažem. Sutkinja za prethodno saslušanje nije dozvolila ništa od ovoga što sam vam rekao, da se izjasnim u sudnici. Koliko vidim donesena je presuda i samo treba neka brzina da što prije dođu do presude'', rekao je Dodik.

''Mislim da je sve ovo nelegalno, cirkus. Ovo je cirkus koji će diskreditovati pravosuđe. Naravno da ću doći na iduće sesije. U atmosferi koja je nepovoljna za bilo koga iz RS-a, i u sudnici, stave dvije zastave, BiH i FBiH, a nema zastave RS-a, i onda kaže da su neutralni, objektivni, pravni'', dodao je. 

Kopirati
Drag cursor here to close