Gašenje vatre

Plenković: Zagreb i Kijev imaju sjajne odnose usprkos Milanoviću

Premijer je rekao da Kijev zna koliko je ''snažna, čvrsta i iskrena'' potpora hrvatske vlade.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2023. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Ukrajina imaju sjajne odnose usprkos izjavama Zorana Milanovića, rekao je u utorak premijer Andrej Plenković, kazavši da predsjednik svojim nastupima ide ''iz lošeg prema gorem''.

Plenković je dan nakon što je Milanović rekao da ''Krim više nikad neće biti Ukrajina'' te da je Kosovo ''oteto'' Srbiji izjavio da ga ukrajinska strana nije kontaktirala zbog tih izjava.

''Nisu oni prvi put čuli takvu izjavu. Pa čovjek je zvijezda ne samo u Moskvi, nego i u Beogradu'', rekao je Plenković o predsjedniku kojeg je u utorak kritizirao glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

''Smatramo neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske, koji je zapravo doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine'', napisao je Nikolenko.

Plenković je rekao da usprkos tome Hrvatska ima ''sjajne odnose'' s Ukrajinom te da je prije nekoliko dana razgovarao s njezinim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, da je u kontaktu s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom te da postoji i komunikacija između ministara dviju zemalja.

Premijer je rekao da Kijev zna koliko je ''snažna, čvrsta i iskrena'' potpora hrvatske vlade.

Za Milanovića je kazao da narušava hrvatski vanjskopolitički kredibilitet izgovarajući ''pogrešne rečenice, pogrešne stavove, pogrešne sudove''.

''Ne može ga tu nikakav politički korektan prevoditelj dovesti na zelenu granu'', rekao je Plenković, zaključivši kako Milanović ide ''iz lošeg prema gorem'', no da ''ljudi srećom znaju tko je tko''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close