LOKALNI IZBORI 2024

Pet neovisnih kandidata iz Mostara na ovjerenim izbornim listama

Na listama uz političke stranke nalaze se još i neovisni kandidati kao i neovisni kandidati predstavnika nacionalnih manjina. Pet Mostaraca nalazi se među neovisnim kandidatima.
Vijesti / Politika | 03. 06. 2024. u 11:53 G.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovjerenim izbornim listama za predstojeće Lokalne izbore u BiH naći će se i pet neovisnih kandidata iz Mostara.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je u petak 31. svibnja na održanoj 28. sjednici počelo postupak ovjere prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2024. godine u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 6. listopada 2024.

Na ovim listama uz političke stranke nalaze se još i neovisni kandidati kao i neovisni kandidati predstavnika nacionalnih manjina.

Na objavljenoj listi ovjerenih nezavisnih kandidata, među 129 imena nalazi se i pet neovisnih kandidata iz Mostara: Elvis Redžić (redni broj 27), Boška Ćavar (redni broj 68), Žani Buhovac (redni broj 108), Dragan Raguž (redni broj 120) i Dario Petrović (redni broj 122).

Podsjetimo Ukupno 82 političke stranke ispunjavaju uvjete za ovjeru u cijelosti, 35 političkih stranaka djelomično i 5 političkih stranaka ne ispunjava uvjete za ovjeru.

Također, ukupno 169 neovisnih kandidata ispunjava uvjete za ovjeru u cijelosti od čega 40 neovisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina, 23 neovisna kandidata imaju nedostatke u prijavi i 46 neovisnih kandidata nisu podnijeli prijavu na propisan način. Središnje izborno povjerenstvo BiH je odbacilo prijave 46 neovisnih kandidata jer prijave nisu podnijeli na propisan način.

Pregled ovjerenih političkih stranaka pogledajte ovdje.
Pregled ovjerenih neovisnih kandidata pogledajte ovdje.
Pregled ovjerenih neovisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina pogledajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close