Hrvatska lista za Livno

Perković traži neopozivu ostavku predsjednika Općinskog vijeća Livno

''Livnom, Hercegbosanskom županijom i BiH vlada politička, policijska i pravosudna mafija'', tvrdi Perković.
Vijesti / Politika | 09. 11. 2017. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakov Perković ispred Hrvatske liste za Livno zatražio je neopozivu ostavku Seada Hadžijahića predsjednika Općinskog vijeća Livno kako bi se zaustavilo kršenje Zakona o načelima lokalne samouprave, Statuta Općine Livno i Poslovnika o radu Općinskog vijeća.

Perković navodi da je Sead Hadžijahić izabran za predsjednika Općinskog vijeća Livno grubim kršenjem odredaba Poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno i da je kao predsjednik Općinskog vijeća u više navrata putem medija optuživao hrvatski narod i hrvatske branitelje za progon, ubijanja, protjerivanja i zatvaranja u logore Muslimana u Livnu, dok su vijećnici HDZ BiH odbili smijeniti ili osuditi huškačke izjave Seada Hadžijahića.

''Sead Hadžijahić je lagao na sjednici Općinskog vijeća da ne zna koji su dužnosnici iz SDA Livno u Bugojnu dobrovoljno svjedočili pred haaškim istražiteljima optužujući hrvatske branitelje i visokopozicionirane dužnosnike HDZ BiH za progon, ubijanja, protjerivanja i zatvaranje Muslimana u logore u Livnu'', navodi se u priopćenju Jakova Perkovića.

Predsjednika je optužio i da je 10. sjednicu Općinskog vijeća prekinuo nepoznavanjem i grubim kršenjem odredaba Poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno i zlouporabom položaja ili ovlasti predsjednika Općinskog vijeća tako što je pozivao policiju da umjesto njega održava red na sjednici, a što dokazuje ovjereni prekucani tonski zapis prekinute sjednice.

Sead Hadžijahić je izjavama za FENU prevario javnost optužujući predsjednika HLL-a i policiju za prekid sjednice, a što su prenijeli svi mediji u BiH, navodi se u priopćenju.

''Nakon što su novinari Žurnala otkrili aferu stipendija za djecu Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a i predsjednika OO HDZ BiH, a u svezi kojih USKOK provodi kriminalističku istragu, zavladao je svojevrsni strah vlastodržaca iz HDZ BiH i SDA da će oporbeni vijećnici otkriti nove kriminalne  radnje u kojima sudjeluju visokopozicionirani dužnosnici ove dvije stranke'', stoji u priopćenju Hrvatske liste za Livno koju potpisuje Jakov Perković.

Dalje se navodi kako je koalicija HDZ BiH – SDA u Općinskom vijeću Livno zabranila izravan prijenos sjednica, nakon čega je pokrenula inicijativu za zabranu predlaganja izmjena i dopuna dnevnog reda na početku sjednicama općinskog vijeća od strane vijećnika i klubova vijećnika, ''kako bi zaštitili siromašne vijećnike, zastupnike i ministre od preteških pitanja koja muče ovaj grad''.

''Hrvatska lista za Livno neće dopustiti šutnju i zaborav koji nam nude ove dvije stranke jer imamo dokaze za pljačku i otimanje bivših društvenih poduzeća od strane pojedinaca i grupa bliskih politici. Imamo dokaze o počinjenju kaznenih djela krivotvorenja službenih isprava i potpisa policijskog komesara, reketarenja gospodarstvenika, otuđenja arhive HVO-a, prijetnji smrću, a u kojima su sudjelovali dužnosnici policije i tužiteljstva, što dokazuje kako Livnom, Hercegbosanskom županijom i BiH vlada politička, policijska i pravosudna mafija'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close