Treba puno reformi

Pendeš: BiH ni aktiviranjem MAP-a nije ni blizu razmatranja članstva u NATO-u

Pendeš je istaknula da su veleposlanicima predstavili napredak koji su ostvarili Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH
Vijesti / Politika | 04. 12. 2017. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš izjavila je večeras da bi eventualno aktiviranje MAP-a (Akcijskog plana za članstvo u NATO-u) podrazumijevalo brojne reforme i obveze bh. institucija, što bi sigurno trajalo godinama.

Ona je, na Prezentaciji Ministarstva obrane BiH o ispunjavanju uvjeta za aktiviranje MAP-a za veleposlanike NATO zemalja u BiH, pojasnila da se te reforme odnose na oblasti zaštite ljudskih prava, pravosuđa, uprave i finansija.

Pendeš je istaknula da su veleposlanicima predstavili napredak koji su ostvarili Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH i da joj djeluje da su uspjeli razjasniti određene nejsnoće koje su dosad postojale u razumijevanju procesa knjiženja perspektivne vojne imovine.

''Dogovorili smo se o određenim aktivnostima koje slijede i da informiranje ubuduće bude pravovremeno kako bi izbjegli moguća nerazumijevanja '', rekla je Pendeš.

Martin Kačo, veleposlanik Slovačke u BiH koja je zemlja kontakt NATO-a za BiH, kazao je da je sastanak bio otvoren i partnerski te je zahvalio ministrici Pendeš na prezentaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close