Posljedica sankcija

Pao dogovor stranaka: Kukić se povlači s mjesta predsjednika PDA

Mirsad Kukić je istaknuo kako "na bilo koji način ne želi nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu Bosni i Hercegovini te da neće biti prepreka nesmetanom funkcioniranju Vlade TK koja ostvaruje jako dobre rezultate u svom radu".
Vijesti / Politika | 13. 01. 2022. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Mirsada Kukića, predsjednika PDA, u prostorijama SDP BiH održan je sastanak na kojem je razgovarano o sankcijama koje je administracija SAD pored ostalih izrekla i njemu. Sastanku su prisustvovali predsjednici SDP BiH, NS, NIP i NES sa suradnicima.

Tom prilikom iskazan je nepodijeljen stav prema kome sve prisutne političke stranke, uključujući i SBB s kojima je ostvaren kontakt ranije, uvažavaju i poštuju stavove Vlade SAD kao dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine, navedeno je iz SDP BiH nakon sastanka.

Cijeneći takve stavove svojih kolega Mirsad Kukić je istaknuo kako "na bilo koji način ne želi nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu Bosni i Hercegovini te da neće biti prepreka nesmetanom funkcioniranju Vlade TK koja ostvaruje jako dobre rezultate u svom radu".

Dogovoreno je da će se on odmah nakon konstruiranja organa stranke, 24. siječnja 2022. godine, povući s mjesta predsjednika stranke te tako omogućiti programsko funkcioniranje koalicije u Tuzlanskom kantonu, stoji u priopćenju SDP-a. 

Prisutni predsjednici stranaka su istaknuli kako takav pristup očekuju i od svih drugih visokopozicioniranih političara u Bosni i Hercegovini, iz njihovih ili drugih političkih stranaka i institucija koji dođu pod udar sankcija.

Sudionici sastanka su jasno opredijeljeni kako neće u budućnosti surađivati s političkim strankama ako na njihovom čelu budu lideri kojima su izrečene sankcije Vlade SAD ili zemalja članica Europske unije.

Na kraju je dogovoreno da stranke danas prisutne na sastanku, zajedno s još nekim koje nisu bile tu, ubrzaju rad na izradi programske platforme za predstojeće opće izbore, uz jasno iskazano opredjeljenje da će potpisnice programske platforme biti stranke koje će formirati vlast nakon izbora u listopadu 2022. godine, priopćeno je iz SDP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close