Dom naroda PSBIH

Pala obećanja: Izaslanici preuzeli mandat

Od ukupno 15 izaslanika koliko broji ovaj dom, po pet u klubovima tri konstitutivna naroda, uverenje danas jedino nije uručeno izaslaniku iz Kluba Bošnjaka Denisu Bećiroviću
Vijesti / Politika | 28. 02. 2019. u 11:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva  Bosne i Hercegovine Branko Petrić uručio je danas uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim izaslanicima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Od ukupno 15 izaslanika koliko broji ovaj dom, po pet u klubovima tri konstitutivna naroda, uverenje danas jedino nije uručeno izaslaniku iz Kluba Bošnjaka Denisu Bećiroviću (Socijaldemokratska partija - SDP) koji ne prisustvuje dodjeli zbog smrtnog slučaja u obitelji. 


Svečanom izjavom delegati PSBiH obavezali se na poštovanje Ustava BiH - Pala obećanja: Izaslanici u Domu naroda PSBiH preuzeli mandat

Foto: Fena / Svečanom izjavom delegati PSBiH obavezali se na poštovanje Ustava BiH


Iz Republike Srpske u Dom naroda imenovani su: Nović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić i Lazar Prodanović iz SNSD-a i Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke (SDS). 

Članovi državnog Doma naroda iz Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić iz Stranke demokratske akcije (SDA), Fahrudin Radončić iz Saveza za bolju budućnost (SBB) i Denis Bećirović iz Socijaldemokratske partije (SDP). 

Prema potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) te Zlatko Miletić iz Demokratske fronte (DF).

Novoizabrani izaslanici dali su svečanu izjavu čime su se zakleli da će poštovati odredbe Ustava BiH i Općeg okvirnog sporazuma za mir BiH.  Izgovarajući svečanu izjavu zavjetovali su se na zaštitu i zauzimanje za ljudska prava i slobode te zaštitu interesa svih naroda i građana. 

Predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH je Lidija Bradara (HDZ BiH) dok je njezin zamjenik Bariša Čolak (HDZ BiH).

Klub Srba za predsjedatelja je izabrao Sredoju Novića (SNSD), a za njegovu zamjenicu Dušanku Majkić, također iz SNSD-a.

Klub Bošnjaka je za predsjedatelja izabrao Asima Sarajlića SDA, a njegov zamjenik je Denis Bećirović iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close