Kako ćemo?

Pahor kad je pitao o razlazu nije znao za non-paper  

Pahor očekuje da sutrašnji summit u okviru procesa Brdo-Brioni, koji će okupiti lidere iz cijele regije, bude teška, ali moguće i vrlo dobra šansa…
Vijesti / Politika | 16. 05. 2021. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je za beogradski Blic kako u vrijeme posjete Sarajevu nije znao za non-paper, a da je zbog zabrinutosti da netko vjeruje da je moguće mirnim putem promijeniti granice postavio pitanje članovima Predsjedništva BiH mogu li mirno da se raziđu.

"Može tako da počne, ali se neće tako završiti. Zbog te zabrinutosti sam postavio to pitanje i nisam to pitao prvi put", rekao je Pahor za Blic.

Naglasio je kako ostaje pri stavu da je najbolje da EU prvo vidi cijeli zapadni Balkan kao geopolitičko pitanje, a potom da podstakne proces proširenja.

"Naravno i da zemlje potaknu proces reformi, a da EU vidi taj prostor kao jednu cjelinu", rekao je Pahor.

Upitan je li činjenica da se, osim "slovenskog" non-papera, u posljednje vrijeme pojavilo još nekoliko i je li to "ispipavanje terena", Pahor je rekao da su to dobra pitanja, ali da nije da siguran da ima dobar odgovor.

"Nadam se da možemo to iskoristiti kao zaključak da smo došli do kraja nekog perioda status quo, da se suštinski ništa nije promijenilo u vidu europske perspektive i da je sada došlo vrijeme da se nešto pozitivno desi. Da EU ima neku novu dinamiku, da malo drugačije vidi taj čitav prostor kao kompliciran, ali i kao mogućnost za EU, ne kao opasnost", rekao je Pahor.

Pahor očekuje da sutrašnji summit u okviru procesa Brdo-Brioni, koji će okupiti lidere iz cijele regije, bude teška, ali moguće i vrlo dobra šansa za sve da se napravi nešto novo za mir i stabilnost, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close