Revolucija

Otkriveno tko je na plakatima ''podijelio'' BiH

Vijesti / Politika | 06. 10. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karton revolucija, udruga koja je, kako se sami opisuju, ''pokret građana koji se bori protiv ljigavih političara i sistema koji grade već 30 godina'', stoji iza plakata na kojima je ''podijeljena'' BiH, a koji su polijepljeni u Brčkom, Bijeljini i Tuzli.

''Na zahtjev dežurnog kantonalnog tužitelja upravo smo u svojstvu svjedoka ispitani od strane inspektora MUP-a TK  povodom lijepljenja plakata sa nacrtanim koridorom 5C'', objavila je Karton revolucija.

Kažu kako su ovaj medijski prostor željeli iskoristiti kako bi rekli da su Tužiteljstvu TK-a ''prije dva mjeseca dostavili   prijavu korupcije u Domu zdravlja Tuzla čiji su glavni protagonisti Samir Mačković sadašnji direktor, Edina Kurević i Damir Ćilimković članovi upravnog odbora kao i mnogi drugi''.

''Navedeni slučaj je Gradsko vijeće Tuzla odbilo istražiti. Tražimo da tužiteljstvo tretira dokaze koje smo dostavili i kaže da li smo u pravu ili ne. Očekujemo da ćemo narednih dana biti pozvani da razjasnimo i taj slučaj u svojstvu svjedoka baš kao što smo razjasnili rutu koridora 5c te pozivamo medije da se narednih dana zainteresiraju za uništavanje tuzlanskog Doma zdravlja. Narode, idemo mijenjati ovo društvo, jeste li uz nas?'', objavili su na svojim društvenim mrežama.


''Dok su se pojedinci bogatili i zapošljavali narod je umirao. Idemo masovnom podrškom, komentarima i dijeljenjima dati vjetar u leđa časnim tužiocima da što bolje urade svoj dio posla. Ovo je za sve časne medicinske radnike, ovo je za svakog pacijenta Doma zdravlja Tuzla koji je prolazio pakao, za svaku majku, ženu, muškarca koji su se morali liječiti privatno ili nisu dočekali pregled'', naveli su.

 

Kopirati
Drag cursor here to close