Smisao

Ostaje na životu Komisija koja nikad nije uradila ništa!

Nešić je u obrazloženju inicijative naveo da je od 2005. godine do kraja 2019. godine Povjerenstvo za koncesije BiH potrošilo 15.510.400 KM.
Vijesti / Politika | 09. 06. 2020. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nisu prihvatili inicijativu Nenada Nešića (DNS) kojom od Vijeća ministara traži da u roku od 120 dana Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o koncesijama BiH na način da s radom prestaje Povjerenstvo za koncesije BiH.

Četiri člana su bila protiv, dva za i jedan uzdržan.

Nešić je u obrazloženju inicijative naveo da je od 2005. godine do kraja 2019. godine Povjerenstvo za koncesije BiH potrošilo 15.510.400 KM.

Prema njegovim riječima, broj zaposlenih u ovoj instituciji bio je od 10 do 14, a danas ih je 10.

Za to vrijeme, naveo je on, Povjerenstvo nije imalo zahtjeva iz svoje nadležnosti, niti je bilo koncesijskih projekata, zbog čega je neophodno naći neko svrsishodnije rješenje.

Nešić je predložio da nadležnosti Povjerenstva za koncesije BiH preuzme Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa ili da se po potrebi formira ad hoc tijelo, jer se pokazalo da je Povjerenstvo za koncesije BiH potpuno nesvrsishodna i znatan proračunski potrošač.

Član Povjerenstva Šemsudin Mehmedović (SDA) smatra da je Povjerenstvo za koncesije potrebno na razini BiH i da je ne treba ni razvlašćivati, ni ukidati, zbog čega glasuje protiv inicijative.

"Mislim da je inicijativa preuranjena i da zahtijeva ozbiljne međustranačke razgovore", rekao je Mehmedović.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close