Čampara

Osmice, pokaži desetke

Na pitanje zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko insistira da Mehmedagić vodi OBA, Čampara je rekao da je moguće da su oni prijatelji...
Vijesti / Politika | 17. 09. 2020. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara, koji je dao neopozivu ostavku na mjesto u Predsjedništvu stranke pozvao je javno ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića Osmicu da pokaže valjanu diplomu.

"Protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa osobno, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom", rekao je Čampara za televiziju N1.

Istaknuo je kako dvije-tri godine Mehmedagić sotonizira njega i njegovu obitelj, a da je sve kulminiralo onda kada je izjavio da onaj tko nema diplome ne može obavljati važne funkcije.

"Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa osobno, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome", rekao je Čampara.

Na pitanje zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko insistira da Mehmedagić vodi OBA, Čampara je rekao da je moguće da su oni prijatelji, ali da s tim nema problem.

"Ali, ako neko ne ispunjava uvjete... pa ne mogu ja otići u bolnicu i operirati, nisam ja doktor medicinskih znanosti. Ima kvalitetnih ljudi u OSA, ne mora on stalno biti tamo", rekao je Čampara.

Dodao je kako se Osmica miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svog rođaka, koji uopće nije član SDA.

Video: N1 Pressing: Aljoša Čampara (16.9.2020.)

"To mi je potvrdio Abdulah Skaka, koji je bio na tom sastanku", rekao je.

Na optužbe da ruši predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, Čampara je rekao da on nema problem s tim čovjekom, ali je problem ako Debevec ima dvojno državljanstvo.

"Šta bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu da šutim ti na te stvari. Ja sam javna ličnost", rekao je Čampara za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close