Potpredsjednik SDA

Osmanović: Bećirović se sramoti

Osmanović tvrdi da je za te je zakone, uz Zakon o prebivalištu, Bećirović glasao samo kako bi ostao u fotelji predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Vijesti / Politika | 07. 07. 2022. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko razgovori u Bruxellesu sa europskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem rezultiraju konačnim pristankom SNSD-a i HDZ-a BiH na usvajanje tri ključna zakona, bit će to jedan od najvažnijih iskoraka na europskom putu Bosne i Hercegovine jer će omogućiti dobivanje kandidatskog statusa, ističe u izjavi za javnost potpredsjednik SDA i šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Adil Osmanović.

''Međutim, plašim se, dodaje on, da se Milorad Dodik i Dragan Čović neće tako lako odreći onoga što im je Denis Bećirović isporučio glasanjem za Zakon o sukobu interesa i Zakon o javnim nabavkama, kojima su omogućene zloupotrebe i širom otvorena vrata korupciji'', kazao je.

Osmanović tvrdi da je za te je zakone, uz Zakon o prebivalištu, Bećirović glasao samo kako bi ostao u fotelji predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a danas su ti zakoni glavna prepreka za dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji.

''Jeftinom demagogijom i populizmom Bećirović sigurno neće sakriti ovu činjenicu'', dodao je.

''Prije nego što napiše novo otvoreno pismo, predlažem Bećiroviću da se zahvali Izetbegoviću jer pokušava popraviti štetu koju je napravio, te mu preporučujem da konačno nauči da nisu samo članovi Predsjedništva BiH ti koji se mogu sastajati sa europskim komesarima i da inzistiranjem na toj tezi derogira Predsjedništvo BiH, a sebe sramoti'', navodi Osmanović u izjavi za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close