Smjena Vlade?

Opet pada Sarajevo

''Mi ozbiljno radimo i oni ako se ne promijene iz korijena, oni neće dočekati ovo ljeto na pozicijama'', najavio je Mašić.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2020. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Mašić, predsjednik Županijskog odbora Socijaldemokratske stranke u Sarajevu, rekao je danas za N1 da aktualna Vlada u ovoj Županiji neće dočekati ljeto na pozicijama ukoliko se stvari ''ne promijene iz korijena''.

On je ocijenio Vladu kao ''nesposobnu'', a premijera i ministra zdravstva okarakterizirao ''najodgovornijim osobama''.

''Naše je da kao opozicijska politička stranka pokušamo biti korektiv vlasti i ukazujemo na stvari koje - ili ne rade dobro ili ih nikako ne rade. Vlada Sarajevske županije je dokazala ne samo da je nesposobna nego su bukvalno nestali s lica zemlje. Dvije najodgovornije osobe su premijer Mario Nenadić i ministar Rusmir Mesihović'', ispričao je gost N1.

Potom je rekao da se Kanton Sarajevo i Federacija Bosne i Hercegovine loše odgovorili na uvjete krize.

''Mi nemamo nijednu jedinu konkretnu mjeru kako na razini Federacije, tako i u Županiji Sarajevo. To su dva jedina geografska prostora koja nisu ništa konkretno ni donijeli. Moguće da se ministar Mesihović počeo pojavljivati, ali je prva mjera njegovog Ureda nabavka novog auta. Premijer nije čovijek koji je u stanju rukovoditi jednim kompleksnim sustavom, pogotovo u vrijeme krize'', ocijenio je Mašić.

Potom je najavio smjenu Vlade u Županiji Sarajevo.

''Osnovna razlika između nas i njih je što mi ne trgujemo ni pozicijama ni utjecajem. Prva smjena u Županiji Sarajevo se desila na poziciji direktora Doma zdravlja. To je posljednja ustanova koja bi trebala biti izvrgnuta jednoj takvoj mjeri. Zašto spominjem ovaj slučaj? Da su SDP i partneri bili kadri trgovati pozicijama možda bi ta 18 ruka bila na našoj strani, ali nismo htjeli platiti cijenu da BOSS, stranka Eseda Radeljaša preuzme ni domove zdravlja ni zdravstveni sektor kao što je bio slučaj u prethodnom mandatu. Mi ne možemo na taj način funkcionirati kao oni. Mi ozbiljno radimo i oni ako se ne promijene iz korijena, oni neće dočekati ovo ljeto na pozicijama'', najavio je Mašić.

Kopirati
Drag cursor here to close