Država

Opet ista lekcija SDA za Milorada Dodika

SDA navodi kako je to ''izravan udar na Daytonski mirovni sporazum''.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dodik bi morao znati da Bosna i Hercegovina nije nastala 'udruživanjem', niti se može 'razdružiti'. Naročito se to ne može postići srpsko-hrvatskim dogovorom u zemlji u kojoj Bošnjaci čine više od polovine stanovništva'', navodi u priopćenju za javnost SDA.

Naime, stranka Bakira Izetbegovića reagirala je na izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti "razdruživanje".

SDA navodi kako je to ''izravan udar na Daytonski mirovni sporazum''.

''Dogovor o funkcioniranju BiH postignut je u Daytonu i stoga Dodik, kao i svi ostali, ima obvezu da poštuje Ustav i zakone proistekle iz tog sporazuma'', smatraju u SDA.

Dodali su kako će svaki Dodikov konkretan potez protiv Daytonskog sporazuma značiti odustajanje od njega, a samim time i vraćanje na stanje prije Daytona, odnosno na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

SDA dodaje kako svaki srpsko-hrvatski pokušaji "razdruživanja" BiH, od Cvetkovića i Mačeka, do dogovora Karadžića i Bobana narodima u ovoj zemlji su donosili samo ogromne tragedije.

"Rezultat u konačnici nije bio nestanak Bosne i Hercegovine, ali jest presuđivanje nosioca takvih politika pred međunarodnim sudovima", zaključuju u Stranci demokratske akcije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close