Dnevni red

Opet bez sjednice Vijeća ministara

Iz istog razloga ni prošlog tjedna nije održana sjednica Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2022. u 14:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije održana jer nije postignuta suglasnost o dnevnom redu.

Kako Fena saznaje, ni ovaj put nije bio prihvaćen prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra financija i trezora Vjekoslava Bevande da se u dnevni red uvrsti Nacrt proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu.

Iz istog razloga ni prošlog tjedna nije održana sjednica Vijeća ministara BiH.

Ministar Bevanda je tada, u priopćenju za javnost, izrazio žaljenje što nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt prorčuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu, te da je to dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasaju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Vijeće ministara BiH trebalo je danas razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također trebao je biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na razini institucija BiH.

Na dnevnom redu se, između ostalog, trebao naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close