Jajce

Općinsko vijeće za dvije sjednice naplatilo 130 tisuća KM

Sav nerad vijećnici su iz općinske blagajne naplatili 130 tisuća maraka.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2017. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve što su predstavnici građana u Općinskom vijeću Jajce uradili za godinu dana jeste da su održali dvije sjednice, od čega je jedna bila konstituirajuća. Kako oni nisu radili tako im nije radila ni savjest. Za ovaj „iscrpan“ posao naplatili su 130 tisuća maraka, piše Žurnal.

Krajem  prošle godine, preciznije 9. prosinca 2016. su se konstituirali, pa odmah prekinuli sjednicu. Za sedam dana su se nastavili konstituirati, pa opet prekinuli. Šest mjeseci kasnije su se opet nastavili konstituirati i konačno 28.6.2017. godine je izabran predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Jajce.

Nakon nešto manje od mjesec dana održana je i prva redovna sjednica. I to je sve.

Sve što su predstavnici građana u Općinskom Vijeću uradili za godinu dana. Puno su agilniji bili kada je trebalo naplatiti naknade i plaće. Sav nerad je iz općinske blagajne naplaćen je 130 tisuća maraka.

''Ovo jasno pokazuje koliko su svi opušteni oko budućnosti ovog grada i koliko se maćehinski odnose prema vlastitom narodu. Možda je bolje da ste ovo pitanje postavili nekome iz Jajca koji radi za 500 KM mjesečno i time plaća režije, hrani supružnika i školuje dvoje djece. Ako oni nemaju ništa protiv, a takvih je mnogo, svaki moj komentar će biti gledan kroz prizmu političke demagogije'', kaže za Žurnal Edina Kurt vijećnica SDP-a u OV Jajce. 

Građani općine Jajce su na izborima 2016. poklonili svoje povjerenje Koaliciji Zajedno za bolje sutra Jajcu  (HDZ BiH, HDZ 1990, HKDU BiH) i Savezu SDA-SBiH-SBB, te na taj način neposredno dali suglasnost da o njihovim sudbinama odlučuje upravo ovih 23 vijećnika, od ukupno 25 u Općinskom vijeću Jajce.

Njihovi paušali, prema podacima Općine, iznose bruto 370 maraka. Dodamo li na to plaću i paušal predsjedavajućeg koji je na mjesečnom nivou naplaćivao više od 2500 maraka dolazimo do podatka da je Općinsko Vijeće za svega dvije sjednice za  godinu dana građane Jajca koštalo oko 130  tisuća maraka.

Predsjedavajući OV Jajce HDZ-ovac Ivo Šimunović je potvrdio kako se sjednice ne događaju. Za Žurnal je rekao kako se sjednice ne događaju zato što ''oni guraju što je njima u interesu, a sve što je nama u interesu ne ide''.

Na pitanje je uredu da u skoro godinu dana vijeće održi svega dvije sjednice, a da se pritom Vama i vijećnicima isplati više od 100 tisuća KM je odgovorio: ''Gledajte... o ciframa govorit... nije...ovaj...po ovim pitanjima...nije relevantan pokazatelj, a da bi trebalo više... ja sam za to. Stvar je dogovora, on kad se postigne onda ide''.

Sudeći prema ležernom stavu predsjedavajućeg Šimunovića, OV jajce bi moglo još godinu dana biti bez sjednica i naplaćivati nemale iznose iz Općinskog budžeta. Sve je prepušteno savjesti, a iskustvo sa ovakvom vlašću nam govori da savjest i paušali ne idu zajedno.

Kopirati
Drag cursor here to close