Većina odlučila

Općinsko vijeće Kupres: Smijenjen Mlađen Pavlica

Interesantno, HDZ BiH i SNSD su u cijeloj BiH koalicioni partneri, samo očito ne i na Kupresu. Čini se da je jedini krivac za to Mlađen Pavlica.
Vijesti / Politika | 29. 02. 2020. u 15:55 BHRT
Smijenjen Mlađen Pavlica

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SNSD je izgubio svog predsjedatelja kupreškog Općinskog vijeća. Da stvar bude čudnija, Mlađena Pavlicu s te dužnosti je smijenila većina vijećnika koju čine oni iz HDZ-a BiH, dakle stranke koja je svugdje u koaliciji sa SNSD-om, samo izgleda ne i na Kupresu, prenosi BHRT.

Naime, Mlađen Pavlica nije više predsjedatelj kupreškog Općinskog vijeća. Smijenjen je, jer je, kako ističu predstavnici HDZ-a BiH , uporno odbijao prihvatiti nedavno izmijenjenu odluku Vijeća prema kojoj bi on tu dužnost trebao ubuduće obavljati volonterski, a ne profesionalno, onako kako je to bilo određeno ranijom odlukom.

Ipak, Mlađen nema ništa protiv vlastite smjene. To je, kaže, pravo većine u Općinskom vijeću. No, ono što u ovom slučaju on smatra potpuno nelegalnim, jeste odluka prema kojoj će funkciju predsjedatelja ubuduće obavljati raniji potpredsjednik Vijeća, koji je hrvatske nacionalnosti jednako kao i v.d. općinskog načelnika, a ne netko iz druga dva konstitutivna naroda, kako je to i općinskim statutom propisano.

Interesantno, HDZ BiH i SNSD su u cijeloj BiH koalicioni partneri, samo očito ne i na Kupresu.
Čini se da je jedini krivac za to Mlađen Pavlica, koji je od početka mandata, umjesto s HDZ-om BiH, šurovao sa HDZ-om 1990. i koji sada zbog toga plaća cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close