Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite

Općina Čitluk i UNICEF potpisali Protokol o suradnji

Općina Čitluk, zajedno s lokalnim institucijama i organizacijama, prva je od deset općina i gradova u BiH, koji sudjeluju u UNICEF-ovom projektu, potpisala Protokol o suradnji.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Čitluk / Općina Čitluk i UNICEF potpisali Protokol o suradnji

Općina Čitluk, Radna grupa za socijalno poduzetništvo i integrirano upravljanje predmetima, te institucije i organizacije s područja općine Čitluk potpisali su Protokol o suradnji institucija i organizacija na lokalnoj razini s ciljem jačanja sustava socijalne skrbi na lokalnoj razini uvođenjem modela integriranog vođenja slučaja.

Protokol je potpisan u okviru provedbe projekta "Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju COVID-19 u Bosni i Hercegovini", koji provodi UNICEF u BiH uz financijsku podršku USAID-a i u partnerstvu sa Savezom socijalnih radnika, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Potpisani protokol o suradnji uz Općinu Čitluk i radnu grupu potpisali su: Centar za socijalni rad Čitluk, Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije, Podružnica Čitluk, Dječji vrtić Čitluk, Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Sveti Josip Radni" Čitluk, Turistička zajednica HNŽ-a, podružnica Čitluk, Udruga gospodarstvenika Brotnjo i Udruga roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama "Susret".

Potpisanim protokolom uspostavlja se suradnja između institucija i organizacija na razini općine Čitluk u oblasti integriranog vođenja slučaja s ciljem radne aktivacije i integracije na tržište rada definiranih prioritetnih ranjivih skupina korisnika prava socijalne skrbi u svrhu smanjenja njihove ovisnosti od socijalnih davanja.

Integrirano vođenje slučaja je inovativni pristup za uključivanje definirane skupine korisnika socijalnih prava i usluga na tržište rada koji omogućava kreiranje integriranog paketa politika i mjera socijalne skrbi i tržišta rada, uključujući sve relevantne sektore u pružanje socijalnih usluga korisnicima koji su najudaljeniji od tržišta rada.

Inače, Općina Čitluk, zajedno s lokalnim institucijama i organizacijama, prva je od deset općina i gradova u BiH, koji sudjeluju u UNICEF-ovom projektu, potpisala Protokol o suradnji.

Potpisnici protokola obvezali su se, sukladno svojim nadležnostima i u međusobnoj suradnji, provoditi programe koji se odnose na obrazovanje i osposobljavanje pripadnika definiranih ranjivih skupina sukladno propisima kojima se uređuje oblast rada, na informiranje i uključivanje pripadnika definiranih ranjivih skupina u postojeće programe i mjere aktivne politike zapošljavanja, na  informiranje i uključivanje pripadnika definiranih ranjivih skupina u druge vrste socijalnog angažiranja koje vode zapošljavanju te pružanje potpore obitelji i djeci koja ima za cilj povećanje mogućnosti za zapošljavanje radno sposobnih članova obitelji.

Već je poznato kako će potpisnici Protokola pružiti podršku Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josip Radnik u provođenju pilot projekta koji će financijski podržati UNICEF u BiH i Općina Čitluk, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close