SDA Hercegovačko-neretvanske županije

Klasičnom zamjenom teza HDZ vrši pritisak na SDA samo s jednim ciljem

Ovo je samo ''vrh ledenog brijega'' kojim HDZ BiH želi pokazati ''neprincipijelno'' djelovanje SDA u HNŽ-u
Vijesti / Politika | 18. 11. 2017. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Izvršnog odbora (IO) Županijskog odbora (KO) SDA Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održana je u petak u Mostaru. Na kojoj je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji na području ove županije, Federacije i države BiH, te o aktivnostima i planu djelovanja SDA HNŽ u sljedećem razdoblju.

''Negativan trend zapaljivih i za javnost atraktivnih političkih izjava očigledno ovih dana nije zaobišao ni Županijski odbor HDZ BiH, koji se oglasio oprečnim i nedefiniranim priopćenjem za javnost.

U konkretnom slučaju HDZ BiH pokušava klasičnom zamjenom teza i preusmjeravanjem pažnje javnosti sa akutnih društvenih problema u HNŽ-u napraviti pritisak na SDA, s ciljem realizacije svojih političkih ciljeva'', navodi se u priopćenju izdanom nakon iscrpne rasprave, IO ŽO SDA HNŽ.

Naime, odbijanje HDZ BiH da provede sudsku presudu kojom je utvrđeno nezakonito imenovanje komesara policije HNŽ-a, upornog nastojanja da zadrže upravne i rukovodeće pozicije u institucijama ove županije, a koje nije u skladu sa ustavnim principima o proporcionalnoj zastupljenosti u HNŽ-u, kao i odbijanje amandmana na Ustav HNŽ-a o konstitutivnosti naroda i ravnopravnoj upotrebi jezika i pisma samo je ''vrh ledenog brijega'' kojim HDZ BiH želi pokazati ''neprincipijalno'' djelovanje SDA u HNŽ-u, navodi se u priopćenju.

Svi politički subjekti u HNŽ-u, u SDA su imali i imati će partnera koji je opredijeljen za jačanje državnih institucija i osiguranje njihovog nesmetanog funkcioniranja, stoji na kraju priopćenja.

klasicnom-zamjenom-teza-hdz-vrsi-pritisak-na-sda-samo-s-jednim-ciljem

Kopirati
Drag cursor here to close