Predsjedništvo

Sjednica HNS-a: Razgovor o aktivnostima za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti

Na sjednici Predsjedništva razmatrana je i aktualna politička situacija u BiH te se razgovaralo i o aktivnostima vezanim za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH.
Vijesti / Politika | 21. 07. 2023. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru, između ostalih tema, razgovaralo je i o aktivnostima Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Puna potpora područjima Županije Posavske

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH iskazalo je punu potporu područjima Županije Posavske, kao i drugim okolnim područjima zahvaćenim olujnim nevremenom, koje je ostavilo velike posljedice i napravilo veliku materijalnu štetu stanovništvu. Dužnosnici svih razina vlasti podržat će program i mjere potpore saniranja štete, kao i ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda.

Na sjednici Predsjedništva razmatrana je i aktualna politička situacija u BiH te se razgovaralo i o aktivnostima vezanim za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH.

Izvršena imenovanja voditelja pododjela

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić upoznao je članove Predsjedništva sa aktivnostima Glavnog vijeća HNS-a BiH i detaljima nedavno održane sjednice.

Sukladno prethodnim dogovorima i preuzetim obvezama, Glavno vijeće HNS je razmotrilo prijedloge te je usvojilo nekoliko odluka, naglasio je Ljubić, ističući kako je u sklopu određenih odjela Glavnog vijeća, izvršena i imenovanja voditelja pododjela. Također, imenovana je radna skupina za definiranje i izradu izgleda odličja koja dodjeljuje Hrvatski narodni sabor BiH sukladno Pravilniku usvojenom na Saboru. Glavno vijeće imenovalo je radnu skupinu Glavnog vijeća za ograničene izmjene Ustava i Izbornog zakona, kao i radnu skupinu za hrvatsku strategiju ustanova kulture i obrazovanja od značaja za FBiH i BiH te radnu skupinu za izradu prijedloga reforme Javnog RTV sustava.

Izrada programa rada pojedinih odjela

Glavno vijeće je također razmatralo elemente za izradu programa rada pojedinih odjela. Ukoliko Predsjedništvo HNS-a bude smatralo da pojedine teme koje su razmatrane na navedenoj sjednici Glavnog vijeća trebaju biti razmatrane i na sjednicama Predsjedništva HNS, voditelji odjela će pripremiti potrebne informacije odnosno uvodna izlaganja. Isto vrijedi i za ostala važna pitanja, za koje Predsjedništvo smatra da ih Glavno vijeća treba obraditi, istaknuo je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close