Mandat od 4 godine

Održana prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Stolac

Prva, Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Stolac održana je jučer u salonu Općine.
Vijesti / Politika | 09. 01. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Stolac čine vijećnici, izabrani na mandatno razdoblje od 4 godine:

HDZ BIH; Kazimir Raguž, Nikolina Marijanović i Snježana Tunjić, HDZ 1990; Matea Raič, HSS; Vinko Bošković, HSP; Ivica Džakula, SNSD; Nedeljko Đogo, HKDU; Bojana Matić, HSP BIH; Nikola Raguž, Lista za Prenj i Rotimlju; Esad Omanić, neovisni; Dragan Šimunović, Marko Aleksić, Vidoje Maslać, Timur Haračić, Adnan Frenjo, Ina Eminović i Alis Boloban.

Na početku sjednice, tajnik Općinskog vijeća Stolac gospodin Zdenko Marić podnio je izvješće o izbornim rezultatima, istaknuvši kako vijeće broji 17 vijećnika i te da su svi prihvatili mandate. Nakon podnesenog  izvješća stekli su se uvjeti za nastavak rada pa su se tako na današnjem dnevnom redu našle točke; Odluka o imenovanju Odbora za izbor i imenovana, Odluka o izboru Predsjednika Općinskog vijeća, Odluka o izboru Dopredsjednika Općinskog vijeća i Odluka o imenovanju Odbora za statutarna pitanja i propise.

Odbor za imenovanja i izbor  čine: Marko Aleksić – predsjednik povjerenstva, Bojana Matić - član, Vinko Bošković - član, Nedeljko Đogo - član i Timur Haračić – član.

Predsjedavajući Općinskog vijeća koji po zakonu dolazi iz reda drugog naroda nije izabran jer su oba predložena kandidata Nedeljko Đogo i Esad Omanić imala isti broj glasova. Zatim je odbor za imenovanja predložio za dopredsjednika dr. Kazimira Raguža i ovaj prijedlog ja usvojen većinom glasova.

U Odboru za statutarna pitanja i propise su; Nikolina Marijanović – predsjednica, Nikola Raguž - član, Daniel Babić - član, Dalibor Ivković - član i Ina Eminović – član.

Kopirati
Drag cursor here to close