Mostar

Održana manifestacija 'Stazama Samostalnog mostarskog bataljona'

Penava se osvrnuo i na tekst pod naslovom "Lipanjske zore: Briljantna vojna operacija HV-a HVO-a i HOS-a kojom je oslobođena dolina Neretve".
Vijesti / Politika | 15. 06. 2020. u 20:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Održana manifestacija Stazama Samostalnog mostarskog bataljona

U sklopu manifestacije "Stazama Samostalnog mostarskog bataljona 1992.-2020." u ponedjeljak je u Mostaru upriličen obilazak spomen obilježja Armije BiH, položeno je cvijeće u Liska parku te je održana središnja manifestacija u povodu oslobađanja lijeve obale Mostara od srpsko-crnogorskog agresora.

Tom prigodom, nakon što je odana počast poginulima učenjem fatihe, prisutnima su se obratili sudionici vojnih akcija u lipnju 1992. godine.

Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Stari Grad Mostar Azer Penava kazao je kako je na današnji dan prije 28. godina oslobođenja lijeva obala Mostara od srpsko-crnogorskog agresora, a u tim borbama živote je izgubilo 14 pripadnika Samostalnog mostarskog bataljona.

Penava se osvrnuo i na tekst pod naslovom "Lipanjske zore: Briljantna vojna operacija HV-a HVO-a i HOS-a kojom je oslobođena dolina Neretve", koji je objavljen na službenoj stranici Grada Mostara, a u kojem se ne spominje uloga Samostalnog mostarskog bataljona.

''Ogorčeni, razočarani, šokirani i uvrijeđeni smo najnovijim pokušajima lažiranja povijesti i događaja koji su se dogodili 1992. godine. U oslobođenju lijeve obale Mostar sudjelovali su pripadnici Samostalnog mostarskog bataljuna i MUP-a BiH - ustvrdio je Penava.

Organizatori manifestacije "Stazama Samostalnog mostarskog bataljona 1992.-2020." bili su udruga RVI "Stari Grad" Mostar, JOB "Stari Grad" Mostar i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close