Rasprava postigla cilj

Održana javna rasprava o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja

Vijesti / Politika | 05. 09. 2017. u 13:54 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu održana Javna rasprava o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koja je okupila više od 100 sudionika, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, proizvođača kože i krzna, te akademske zajednice, nevladinih i međunarodnih organizacija.

Predsjedavajući povjerenstva Halid Genjac upoznao je prisutne o proceduri u kojoj se prijedlog zakona nalazi, te pojasnio da tijekom amandmanske faze predviđene poslovnikom Doma naroda PSBiH nije bilo uloženih amandmana na Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. U međuvremenu, Povjerenstvo je primilo dopise nevladinih organizacija koje se bave zaštitom dobrobiti životinja, kao i udruženja uzgajivača životinja radi proizvodnje krzna.

Zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul, uime predlagača zakona, pohvalio je provođenje javne rasprave i iznio motive predlaganja tog zakonskog rješenja. Naglašavajući važnost Arhuške konvencije, Kožul je upoznao sudionike javne rasprave o rezultatima istraživanja o uzgoju životinja radi proizvodnje krzna do kojih je došao Istraživački sektor PSBiH.

Nakon okončane diskusije, predsjedavajući Genjac zaključio je da je današnja Javna rasprava postigla cilj jer su iznesena različita mišljenja o ovoj problematici. Informirao je prisutne da će to radno tijelo izraditi transkript s provedene Javne rasprave, o čijem će sadržaju upoznati poslanike i izaslanike oba doma PSBiH, nakon čega će u Domu naroda PSBiH biti nastavljena zakonodavna procedura o ovom Prijedlogu zakona, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close