Vijeće ministara

Odbijen zahtjev: 11. srpnja neće biti Dan žalosti

Za predloženu točku bilo je šest ministara, dok su četiri glasa bila protiv.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2021. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine odbilo je da 11. srpnja proglasi Danom žalosti na području cijele Bosne i Hercegovine.

Za predloženu točku bilo je šest ministara, dok su četiri glasa bila protiv.

Podsjetimo, nedavno je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija komentirao prijedlog ministrice vanjskih poslova Bisere Turković o proglašenju 11. srpnja za Dan žalosti na području Bosne i Hercegovine, prenose Nezavisne

"Žao mi je što je ministrica Turković istupila, u najmanju ruku na nekorektan način u medijima, posebno imajući u vidu činjenicu da je mogla čuti sta je točno rečeno na sjednici Predstavničkog doma da je bila prisutna ili u krajnjoj liniji, informirati se direktno telefonskim putem u vezi odluke o proglašenju Dana žalosti na teritoriji BiH 11. srpnja. Kao predsjedavajući Savjeta ministara nikada nisam odbio niti jedan telefonski poziv, kao ni razgovor o bilo kom pitanju, pa tako ne bih ni o ovom", rekao je Tegeltija.

Podsjetimo da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković ranije predložila da se o ovom prijedlogu izjasni Vijeće ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close