BN vs. Mile

Obračun s Dodikom: Ovo ti je zadnji put

''Osobno Vas upozoravam, ovo je posljednji put da se tako obraćate kada je u pitanju BN TV i kada sam u pitanju ja'', rekla je novinarka, na što joj je Dodik rekao: ''Ti si veliki izdajnik''.
Vijesti / Politika | 30. 09. 2021. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neće proći ni Komšićeva ni Palmerova ideja'', rekao je Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu koja je protekla uglavnom u Dodikovom obračunu s BN televizijom.

Pressicu je obilježila i reakcija novinarke spomenute televizije Slađane Jašarević koja se pokušala verbalno obračunati s Dodikom.

''Želim da mi pojasnite kako je moguće da ATV koja je u vlasništvu obitelji Dodik može jedina dobiti digitalnih signal, a BN i drugih 26 TV kuća ne mogu'', pitala je Jašarević, a onda i zaprijetila članu Predsjedništva BiH:

''Osobno Vas upozoravam, ovo je posljednji put da se tako obraćate kada je u pitanju BN TV i kada sam u pitanju ja, jer ja sam član porodice pooginulog borca koji je poginuo za RS dok ste vi švercali cigarete'', rekla je Jašarević, na što je Dodik odgovorio: ''Vidite da BN nije normalna televizija. A tebi mogu reći - jesi, ti si jedan veliki izdajnik''.

''Ako BN ovako bezlično laže, onda i ja imam pravo reći što želim. Sva ova afera oko kisika je izmišljena, radi se o bjesnilu BN-a i opozicije koji žele manipulirati, evo kao i sa signalom. BN je besplatno koristio signal RTRS-a, švercali su ga, i Sud je sad presudio na njeihovu štetu i to moraju platiti RTRS-u'', rekao je Dodik.

Na kraju je dodao kako je Vlado Trišić ''najveći tajkun u RS koji je prije rata bio gologuzan''.

Dodik je, uz ostalo, poručio kako je nemoguće da Amerika nameće BiH rješenja o izborima kad se pokazalo kakav je njihov način biranja.

Kopirati
Drag cursor here to close