Sanski Most

Obračun: Načelniku srezali plaću napola

Vijećnici koji čine poziciju u Općinskom vijeću nisu zadovoljni suradnjom s načelnikom pa ni njegovim radom u proteklih 16 mjeseci, odnosno od implementacije rezultata posljednjih lokalnih izbora.
Vijesti / Politika | 03. 06. 2022. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Sanski Most donijelo je u četvrtak većinom glasova odluku o tome da se aktualnom načelniku općine Farisu Hasanbegoviću (SDA) prepolovi visina plaće koju je do sada primao, objavile su Nezavisne novine.

Spomenutom odlukom umanjen je koeficijent za obračun njegovog ličnog dohotka sa 9,80 na pet, a istovremeno su ograničene i plaće njegovim savjetnicima tako što je i njima umanjen obračunski koeficijent sa 6,40 na tri.

Tako je, pišu banjalučke novine, kulminirao politički obračun i netrpeljivost između Hasanbegovića i Općinskog vijeća, odnosno parlamentarne većine koja kreira i donosi odluke, a ovakvo stanje traje već duže od godinu i pol dana.

"Smatramo da je plaća koju je primao načelnik bila prevelika i nemoralno visoka u odnosu na prosječne plaće i zarade, posebno ako se imaju u vidu rezultati njegovog rada", rekao je Jasmin Mujačić (NiP), predlagač ove odluke.

Prema njegovim riječima, vijećnici koji čine poziciju u Općinskom vijeću nisu zadovoljni suradnjom s načelnikom pa ni njegovim radom u proteklih 16 mjeseci, odnosno od implementacije rezultata posljednjih lokalnih izbora.

Posebno mu zamjeraju, kako navode, blokade i opstrukcije kadrovskih rješenja i imenovanja u općinskim ustanovama i poduzećima. S druge strane, Hasanbegović ističe kako je plaću naslijedio iz ranijeg perioda te da problem nije visina njegove zarade, već nezakonitosti odluka koje donosi parlamentarna većina.

S druge strane, predstavnici aktualne većine smatraju kako su odluke koje donose potpuno u skladu sa zakonskim propisima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close