Amerikanci o Putinovim vukovima

NYT: Zloglasni "Vukovi" izazvali podsmijeh u BiH

NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u bh. entitet kombijima.
Vijesti / Politika | 01. 04. 2018. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zloglasni Putinovi "Noćni vukovi" su nedavno boravili u Bosni i Hercegovni, što je izazvalo mnogo zabave i podsmijeh u BiH, piše danas ugledni američki list The New York Times. List je posvetio opširan tekst dolasku bajkerske grupe u BiH koji je najavljen kao svojevrsni pokazatelj rastućeg ruskog utjecaja.

NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u bh. entitet kombijima.

Vrijeme su uglavnom proveli obilazeći crkve i pijući sa lokalnim usijanim glavama u RS-u, koja bi htjela da bude država – naveo je američki list.

Između ostalog, navode i izjavu Srđana Puhala koji je rekao kako ''izgledaju patetično, čak i ja sam viši od njih''. Puhalo se slikao sa bajkerima u Banjaluci koju američki list opisuje kao ''najentuzijastičniji proruski grad izvan Rusije''.

Prenijeli su i izjavu bivšeg zamjenika ministra obrane BiH Emira Suljagića koji je rekao da Putinovi bajkeri “nisu baš veleposlanci dobre volje”, navodi Nezavisni istraživački centar NICK.
Ističu kako entitetski predsjednik Milorad Dodik, koji je primio predstavnike bajkera, nedavno nabavio puške za policiju, te inzistira da ne želi nasilje i da želi da se RS odvoji mirno od BiH i uključi u EU.

Šanse za to su ravne nuli, možda i zbog toga što RS polaže pravo na teritoriju, kao što je Brčko, koja im ne pripada i zato što ima naviku da kleveće Bošnjake kao fanatike – piše američki list.

Kopirati
Drag cursor here to close