Sarajevo

NS: Zahvaljujući novoj skupštinskoj većini Kanton će biti blokiran

Nakon što nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo (SDA, SBB i DF) nije uspjela na dnevni red sjednice uvrstiti svoj zahtjev za smjenu Vlade KS, prekinuli su sjednicu.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo (SDA, SBB i DF) nije uspjela na dnevni red sjednice uvrstiti svoj zahtjev za smjenu Vlade KS, prekinuli su sjednicu.

Tim povodom reagirali su iz Sarajevskog kantonalnog odbora Naše stranke.

''Danas zastupnici SDA, SBB-a i DF-a nisu željeli glasati za dnevni red samo iz razloga što se na njemu nije našao njihov zahtjev za smjenu Vlade KS jer nije bio upućen u skladu s važećim procedurama. Podsjećamo, na današnjoj sjednici trebao je biti razmatran proračun Kantona Sarajevo. Njegovo usvajanje bilo je neophodno prije Nove godine da bi Kanton mogao nesmetano funkcionirati. Zahvaljujući novoj skupštinskoj većini Kanton će biti blokiran, a to znači blokadu isplata plaća, stipendija, poticaja, projekata, ukratko svega što građanima omogućava neometan život.

SDA, SBB i DF služe se demonstracijom sile prema svojim političkim oponentima, ali i prema građanima. Zbog enormne podrške građana Vladi premijera Edina Forte, nova većina kivna je i na njih, na ljude čija vlast želi biti. To još jednom opravdava negodovanje građana od smjene aktualne Vlade. Novu većinu strah je svakog dana koji nisu na vlasti jer svaki taj dan služit će za dokazivanje njihovog višedecenijskog kriminala.

Sarajevski kantonalni odbor Naše stranke daje punu podršku premijeru Edinu Fortu i Vladi kojoj je na čelu da koliko god budu na vlasti svaki dan čine građanima život boljim te da raskrinkavaju kriminal koji su zatekli dolaskom na vlast'', stoji na kraju priopćanja.

Kopirati
Drag cursor here to close