Podrška grupi "Pravda za Davida"

Novo okupljanje u Banja Luci, policija rastjerala okupljene

Ubrzo u dvorište crkve došli su i pripadnici MUP-a RS koji su "zbog sigurnosti" počeli rastjerivati građane.
Vijesti / Politika | 02. 01. 2019. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od stotinjak građana okupilo se ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci kako bi pružilo podršku grupi Pravda za Davida.

Majka Suzana Radanović i drugi zapalili su svijeće za ubijenog Davida Dragičevića. Radanović tvrdi da ne zna gdje se nalazi otac ubijenog mladića Davor Dragičević, za kojim je MUP RS-a raspisao potjernicu, kao i da njegov nestanak nema kome prijaviti.

Ubrzo je došla policija koja je počela da rastjeruje okupljene građane.

Kako je javila reporterka N1 Snežana Mitrović, građani su se mirno okupili kako bi pružili podršku grupi "Pravda za Davida", ali i zapalili svijeće za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Ubrzo u dvorište crkve došli su i pripadnici MUP-a RS koji su "zbog sigurnosti" počeli rastjerivati građane.


Podsjećamo, Policijska uprava Banjaluka zbog sumnje o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima raspisala je potjernicu za pet osoba. Davor Dragičević, Stela Milanović, Aleksandar Gluvić, Stefan Blagić i Njegoš Tomić sumnjiče se za izazivanje nereda u ovom gradu.

Šukalo: Skrenuli pozornost s Davidovog ubojstva na progon grupe Pravda za Davida

Što je sa istragom u slučaju ubojstva i zločina nad Davidom Dragičevićem, upitao je bivši izaslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo nakon posljednjih uhićenja u ovom bh. entitetu.

Šukalo, koji je i sam prije nekoliko dana bio meta uhićenja ocijenio je kako su posljednja dešavanja u Banja Luci urađena s ciljem da se skrene pozornost sa slučaja ubojstva Davida Dragičevića, a da se fokus usmjeri na "plan inkriminacije grupe Pravda za Davida, Davora Dragičevića i svih koji ih podržavaju".

Bivši izaslanik u NSRS-u je još jednom okrivio entitetskog ministra unutarnjih poslova "Dragana Lukača i propagandne medije" za eskalaciju situacije u gradu na Vrbasu.

Kopirati
Drag cursor here to close