Papirima po zadnjici

Novinarke osudile ponašanje državnog tajnika, traže ispriku

Kako se navodi u priopćenju, takvo ponašanje je "neprimjereno i u privatnom, a pogotovo u javnom prostoru", i odmah bi moralo da bude sankcionirano, a da se državni tajnik odmah javno ispriča.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2018. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" danas je najoštrije osudila ponašanje državnog tajnika Ministarstva omladine i sporta Srbije Darka Stanića, koji je na skupu Udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja 'Atina', jednu novinarku udario papirima po zadnjici.

Kako se navodi u priopćenju, takvo ponašanje je "neprimjereno i u privatnom, a pogotovo u javnom prostoru", i odmah bi moralo da bude sankcionirano, a da se državni tajnik odmah javno ispriča.

"Smatramo da su nositelji javnih funkcija paradigma društva u kome živimo i da ponašanjem treba da daju primjer, a ne da demonstriraju seksizam i primitivizam. Ovakvo ponašanje je neprimjereno i u privatnom, a pogotovo u javnom prostoru, i odmah bi moralo da bude sankcionirano, a najmanje što bi državni tajnik trebalo da uradi, jeste da se odmah javno izvini", navodi se u priopćenju koje su, između ostalih, potpisale novinarke Ljubica Gojgić, Maša Mileusnić, Olivera Miloš Todorović i druge, navodi Tanjug.

"Kao novinarke, i same se nerijetko srećemo s rodno zasnovanom diskriminacijom, uznemiravanjem i omalovažavanjem, i zbog toga, između ostalog, osuđujemo ovakvo ponašanje državnog tajnika prema kolegici", piše u priopćenju.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić poručio je ranije danas da ima nultu toleranciju prema bilo kakvom vidu nasilja ili uvrjedljivog ponašanja prema ženama i dodao da će, nakon razgovora sa svim akterima incidenta na predstavljanju analize o rodno zasnovanom nasilju, donijeti odluku o sankcioniranju.

Kopirati
Drag cursor here to close