Borba

Novi prosvjedi nezadovoljnih radnika u Tuzli

Vijesti / Politika | 30. 07. 2014. u 09:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni radnici koji su ispred Kantonalnog suda i Tužiteljstva Tuzlanskog kantona maloprije došli pred Skupštinu TK-a, obraćaju se putem megafona.

 

Obespravljeni radnici firmi s područja Tuzlanskog kantona, nakon što ih nitko nije primio u Skupštini TK-a, svoj su prosvjedni marš nastavili prema Trgu slobode.

Svoje nezadovoljstvo posebno su izrazili prolazeći pored sjedišta Kantonalnog odbora SDA u Tuzli, uzvikujući razne poruke.

Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti, još se jednom obratio prisutnima, podsjećajući na zahtjeve radnika, kao i Nermin Duranović i još neki radnici, poslije čega je prosvjedni marš završen.

Enes Tanović, jedan od 200 prisutnih radnika, kazao je da će oni nastojati da mirnim putem dobiju ono što traže, a to je realizacija obećanog od Vlade.

- Hvala svima koji nam daju podršku. Ovo nije samo naša borba nego i svih ostalih. Mi ćemo tražiti naša prava, idemo dalje u borbu, ali ne da se tučemo, nego da blokiramo sustav. Pokušat ćemo mirnim putem dobiti ono što smo tražili - rekao je Tanović.

Prosvjedi radnika u Tuzli počeli su u 9.00 sati ispred pravosudnih institucija.
Na početku prosvjeda bilo je prisutno oko 500 radnika.

Radnici ističu da nova Vlada iako je obećala pokretanje proizvodnje u velikim gospodarskim subjektima na području TK-a, ništa nije učinila u vezi s tim.

Prosvjedi protječu mirno, bez incidenata, i prisutan je veliki broj pripadnika MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close