Ministarstvo za izbjeglice

Ukida se ministarstvo Davora Čordaša

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović je dodala da će, vjerojatno, biti reorganizirano i Ministarstvo znanosti i tehnologije i to u ministarstvo znanosti, visokog obrazovanja i modernih tehnologija ili informacijskog društva.
Vijesti / Politika | 20. 11. 2018. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mandatar za sastav Vlade RS-a Radovan Višković najavio je izmjene zakonske regulative i formiranje zasebnog ministarstva gospodarstva te ukidanje Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe, koje uz dodavanje migracija prelazi na razinu tajništva.

Ovo ministarstvo vodio je do sada Davor Čordaš (HDZ BiH), koji je bio jedini Hrvat u Vladi RS.

Višković je rekao novinarima da će ministarstvo gospodarstva biti zaseban resor u Vladi RS-a, a enegretika i rudarstvo drugo ministarstvo.

Do sada su te tri oblasti bile jedno ministarstvo.

''Gospodarstvo će biti ono ćemu ćemo se posebno posvetiti. Samo ekonomski jaka RS, može biti politički zaštićena od političkih nasrtaja. Bit ću dio tima, zajedno s drugim dužnosnicima RS-a, koji će raditi na ovim pitanjima'', rekao je on naglašavajući da su prioriteti ekonomski razvoj te povećanje plaća u realnom sektoru te zaposlenosti.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović je dodala da će, vjerojatno, biti reorganizirano i Ministarstvo znanosti i tehnologije i to u ministarstvo znanosti, visokog obrazovanja i modernih tehnologija ili informacijskog društva, a sve s ciljem da se radi na otvaranju novih radnih mjesta kroz oblasti koje to mogu ponuditi.

Cvijanović je izrazila uvjerenje da će nova entitetska vlada, čiji će premijer biti Radovan Višković, uskoro biti formirana.

Očekuje od nove izvršne vlasti da nastavi sa svim pozitivnim trendovima postignutim na ekonomskom planu u dosadašnjem razdoblju.

Cvijanović, nakon što je Viškovića predložila za mandatara za sastav nove vlade tog bh. entiteta, istaknula je da očekuje zajednički rad svih dužnosnika RS-a na zaštiti i jačanju tog bh. entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close