Hvalospjev

Novalićeva čestitka: Uvjeren sam da ćemo u idućoj godini nastaviti graditi i stvarati

Novalićeva čestitka: Uvjeren sam da ćemo u idućoj godini nastaviti graditi i stvarati
Vijesti / Politika | 31. 12. 2022. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je u svoje ime i uime Vlade FBiH novogodišnju čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine, priopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

"Želim da vam svima 2023. godina donese dobro zdravlje, radost te osobnu i obiteljsku sreću. Uvjeren sam da ćemo u idućoj godini nastaviti graditi i stvarati nove vrijednosti za sve građane, a posebno za naše mlade.

Godina koju ispraćamo donijela je svijetu nove izazove, a koji su se reflektirali u inflaciji i energetskoj nestabilnosti. I mi, kao i drugi, morali smo tražiti odgovore i donositi mjere kako bi zaštitili najugroženije kategorije stanovništva. Osiguravali smo jednokratnu financijsku podršku i drugu pomoć te povećavali mirovine i boračke naknade. Subvencionirali smo električnu energiju i nismo dozvolili njezino poskupljenje za građane.

Na vrijeme smo isplaćivali sva socijalna davanja, ali i druge obveze i poticaje iz budžeta. Jačali smo i našu poljoprivredu i privredu izdvajajući značajna sredstva. Mjere smo usmjeravali i na očuvanje naše energetske neovisnosti. Uz predloženi Budžet Federacije BiH za iduću godinu, koji omogućava redovno servisiranje svih obveza, ali i razvojne projekte i podršku gospodarstvi, siguran sam da će uz stabilnu i dobru vlast, iduća godina biti prilika za značajniji razvoj i nove rezultate u Federaciji BiH", naveo je Novalić.

Uvjeren je da će BiH uz odlučno, posvećeno i zajedničko zalaganje svih nivoa vlasti krenuti ubrzanim koracima ka europskoj perspektivi koju ova zemlja i njeni građani zaslužuju.

"Neka nam svima Nova godina bude ispunjena optimizmom i uspjesima na svim poljima, a prije svega dobrim zdravljem!", poručio je premijer Novalić u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close