Izmjene i dopune Zakona

Novalić pozvao izaslanike Doma naroda da podrže zakon o MIO

Federalni premijer istovremeno je pozvao sve izaslanike Doma naroda da podrže predložene izmjene i dopune ovog zakona.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2022. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozdravlja uvrštavanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o MIO u prijedlog dnevnog reda 17. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, zakazane za 17.vveljače 2022. godine.

''Zahvaljujem se rukovodstvu Doma naroda Federalnog parlamenta koje je uvažilo moju urgenciju poslanu 7. veljače, a kojom sam zamolio da se izmjene i dopune Zakona o MIO uvrste u prijedlog dnevnog reda prve sljedeće sjednica, i to po hitnom postupku.

Ove izmjene i dopune, između ostalog, omogućavaju veoma važnu stvar za naše umirovljenike, a to je da se stvara mogućnost vanrednog usklađivanja mirovina (izuzev najviše) u tekućoj godini pod uvjetom da je rastao bruto domaći proizvod u prethodnoj godini, a ne kao što je sad propisano da je taj rast morao biti u prethodne dvije godine.

Ukoliko ove predložene izmjene i dopune budu usvojene i u Domu naroda Parlamenta FBiH, prema sadašnjim ekonomskim kretanjima, sasvim je izvjesno, da uz redovno, imamo i ovogodišnje izvanredno usklađivanje penzija u FBiH, a koje će također dovesti do povećanja iznosa ovih primanja. Ovakve izmjene i dopune prate i dio osnovnih zahtjeva umirovljeničke populacije u Federaciji Bosne i Hercegovine, a rješenje smo pripremali kroz niz sastanaka s predstavnicima umirovljeničkih udruženja”, kazao je premijer Novalić.

Također je rekao da je upoznat i sa zahtjevom umirovljeničkih udruženja koja traže povećanje iznosa minimalne mirovine, a što će svakako biti predmet zajedničkog razmatranja s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja.

“Ova Vlada je od početka opredjeljena stvaranju najboljih održivih rješenja za umirovljenike u FBiH, a kojim nastojimo iskreno poboljšati status ove populacije, jer smatramo da umirovljenici to zaista i zaslužuju”, dodao je federalni premijer.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o MIO FBiH, koji je Vlada FBiH usvojila te po hitnom postupku uputila u parlamentarnu proceduru, dobio je podršku u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH 21. prosinca 2021. godine.

Federalni premijer istovremeno je pozvao sve izaslanike Doma naroda da podrže predložene izmjene i dopune ovog zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close