Ostaje na funkciji

Novalić ostaje premijer: Obećao raditi 24 sata

Problemi s cjepivom se nastavljaju pa je tako Novalić naglasio kako i dalje nisu potpisani ugovori s dobavljačima.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2021. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH se optuženima u aferi Respiratori zabrani rad.

To znači da će federalni premijer Fadil Novalić moći nastaviti obavljati dužnost, kao i ministrica financija Jelka Milićević.

Problemi s cjepivom se nastavljaju pa je tako Novalić naglasio kako i dalje nisu potpisani ugovori s dobavljačima.

"Od petka, kad su počeli problemi s odabranim dobavljačima, pokušavamo na sve načine pronaći rješenje. Tijekom vikenda smo, zajedno s predstavnicima Zavoda, imali sastanke s predstavnicima kineske ambasade, razgovore s dobavljačima iz Belgije, Švedske, a javile su nam se još neke domaće kompanije koje se žele uključiti u nabavu. Više smo no svjesni teške situacije i pokušavamo na sve načine pronaći rješenje. Radili smo cijeli vikend i radit ćemo 24 sata dok ne osiguramo  za građane Federacije", kazao je remijer Fadil Novalić.  

Ravnatelj Federalnog Zavoda za zdravstvo, Davor Pehar, nije potpisao ugovore za nabavu cjepiva s tvrtkama MGM Farm Kakanj i Krajinagroup, jer ove tvrtke, iako su poslale ponude za nabavu, nisu dostavile ugovore.

Do problema je došlo, kako su u još u subotu izvjestili mediji, zbog velikih medijskih i političkih pritisaka na dobavljače.

U nedelju, 14. ožujka, Pehar je obavijestio premijera Novalića da Zavod nije dobio potrebnu dokumentaciju od kompanije MGM Farm Kakanj, kao i dokumentaciju o točnom roku isporuke i količinama od strane kompanije Krajinagroup te da su im "dostavljene nove ponude u subotu 13. ožujka od strane kompanije Medimpex dvije ponude, i kompanije CEE Med jedna ponuda sa zahtjevom za dobivanje pisma namjere".

Uz ove javile su se i druge tvrtke spremne pomoći i sudjelovati u nabavci cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close