Sinn kod Novalića

Novalić: Nećemo uspjeti sve uraditi

Vijesti / Politika | 31. 08. 2017. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom šefa Delegacije Evropske unije u BiH Khaldounom Sinnomom o provedbi Reformske agende kao iznimno važne za poboljšanje života bh. građana, ali i nastavka socijalnih i ekonomskih reformi.

Govoreći o tome koliko Federalna vlada može uraditi na reformskom putu u sljedećoj godini, premijer Novalić je istaknuo kako je reformski put utvrđen kroz 61 mjeru i da ga provode nekoliko godina te je ukazao i kako neki važni zakoni još uvijek čekaju usvajanje u Federalnom parlamentu.

''Nećemo uspjeti sve uraditi, ali smo povukli najvažnije poteze, uz još nekoliko koje trebamo napraviti. Radi se o program 'tri puta tri'. Moraju proći najmanje tri reformska zakona, tri socijalna i tri infrastrukturna projekta da bi poduprli ekonomski rast u BiH'', naglasio je federalni premijer.

Sinno je istaknuo kako je učinjen značajan napredak u realizaciji Reformske agende, dodajući da je u budućnosti potrebno mnogo više raditi na uspostavljanju vladavine prava i poboljšanja poslovne klime.

''Reformska agenda je radni plan i obveza'', zaključio je Novalić, ''koja u sljedećem razdoblju mora biti provedena da bi bila uspješno poboljšana socijalna i ekonomska situacija u BiH'', priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close