Intervju

Novalić: Napad na državu ogleda se u napadima na Islamsku zajednicu

Podsjetio je da Islamska zajednica predstavlja kontinuitet. Kako je kazao "mijenjali smo države, ali Islamska zajednica je trajna".
Vijesti / Politika | 14. 03. 2023. u 21:05 Bljesak.info
Novalić u emisiji Aktuelno

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadi na Bosnu i Hercegovinu se ogledaju u napadima na ekonomiju i napadima na Islamsku zajednicu, izjavio je federalni premijer Fadil Novalić.

Gostujući u emisiji "Aktuelno" BIR televizije, premijer Novalić je, između ostalog, komentirao sve češće napade na Islamsku zajednicu i reisul-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

"Napad na Bosnu i Hercegovinu je prvo na najčvršću ekonomsku točku - to je Federacija. To je ekonomska stvar. Druga stvar je kohezivni faktor. Kod nas je to Islamska zajednica", naglasio je Novalić.

Podsjetio je da Islamska zajednica predstavlja kontinuitet. Kako je kazao "mijenjali smo države, ali Islamska zajednica je trajna".

"Napada se ono što predstavlja kontinuitet, ono što predstavlja srž društva. Dakle, napada se ekonomija i napada se Islamska zajednica. Mislim da su to oni koji ne razumiju ovo što se događa. Vlast može prelaziti iz jednih u druge ruke, ali se ne može Islamska zajednica tako tretirati", kazao je, između ostalog, premijer Novalić.

Cijeli intervjuu premijera Novalića, u kojem je govorio o najvećem proračunu u povijesti Federacije, o kapitalnim projektima, ekonomskim mjerama, jačanju Federacije i drugim temama, dostupan je na YouTube kanalu BIR televizije.

Kopirati
Drag cursor here to close