PDP

Nova ideja: Prijelazno Vijeće ministara

Vijesti / Politika | 06. 11. 2019. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Glavnog odbora PDP-a Milko Grmuša ocijenio je da u Zastupničkom domu parlamenta BiH nema stabilne većine o bilo kojem važnijem političkom pitanju pa je neophodno formirati prelazno Vijeće ministara u kojem bi sudjelovale sve parlamentarne stranke, a njegov jedini zadatak bio bi rad na izmjenama Izbornog zakona i omogućavanje poštenih i transparentnih izvanrednih izbora 2020.

"U svim razvijenim demokratskim zemljama, kad nije moguće formirati vlast, red je da se ide na izvanredne izbore. Prema tome, ili će u BiH konačno biti uvedena mogućnost izvanrednih izbora, ili će BiH ostati zemlja u izvanrednom stanju", izjavio je Grmuša, prenosi Srna.

Smatra da postoje ozbiljni razlozi da sljedeće godine usporedo s izvanrednim izborima za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i lokalnim izborima budu održani i vanredni izbori za Narodnu skupštinu Republike Srpske, priopćeno je iz PDP-a.

Prema njegovim riječima, Republici Srpskoj je životno potreban novi politički dinamizam i energija kako bi se zemlja suočila s ogromnim ekonomskim i demografskim izazovima.

Kopirati
Drag cursor here to close