Zastupnici

Došlo i do galame u parlamentu - Njima je smiješno!

Bošković dodaje da se danas trebala razmatrati predložena odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Zastupničkog doma PFBiH.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2024. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči redovne sjednice Zastupnilčkog doma Federalnog parlamenta nisu održane sjednice Komisije za izbor i imenovanje, kao ni Zakonodavno-pravne komisije. No, zastupnicima je to, pokazao je izravan prijenos sjednice, smiješno.

A u jednom trenutku došlo je do galame u parlamentu.

''Razlog za to leži u nepostojanju kvoruma'', potvrdio je Feni predsjedavajući Komisije za izbor i imenovanje Mladen Bošković ističući da na sjednici nije prisustvovalo četvero članova, Irfan Durić (NES), Edina Gabela (SBiH), Eldar Čomor (SDA) i Dajana Čolić (DF).

Bošković dodaje da se danas trebala razmatrati predložena odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Zastupničkog doma PFBiH. Rasprava je prošla oko toga kako ne postoji u dokumentima riječ ''ona''.

Ovu odluku potrebno je donijeti s obzirom da su nakon konstituisanja Predstavničkog doma neki zastupnici napustili parlamentarne klupe zbog dodjele drugih mandata. Od tada su ostala upražnjena i njihova mjesta u radnim tijelima tog doma.

''Ovo je sedmi put da se zakazuje sjednica s istom točkom dnevnog reda'', poručio je Bošković.

Video: 8.Redovna/Redovita sjednica Predstavničkog/Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH

Također, ni pojedini članovi Zakonodavno-pravne komisije nisu prisustvovali sjednici zbog čega nije postojalo kvoruma za njeno održavanje.

Rekao je to Feni predsjedavajući ove komisije Belmin Zukan te navodi da sjednici nisu prisustvovali Haris Silajdžić (SBiH), Dennis Gratz (DF), Mirza Batalović (NES), a Adisa Kokić-Hinović (SDA) je od ranije na bolovanju.

''Na sjednici smo trebali razmatrati dnevni red sjednice Zastupničkog doma koja je najavljena za srijedu. To je odluka o prijevremenom financiranju, prateći akti i odluka o izmjenama Poslovnika'', kazao je Zukan uoči današnje redovne sjednice Zastupničkog doma PFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close