Bojkot ili

Nitko od članova iz RS nije došao na sjednicu Komisije za financije i proračun

Vijesti / Politika | 26. 07. 2021. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko od članova iz Republike Srpske u Komisiji za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamenta BiH danas se nije pojavio na sjednici ovog parlamentarnog tijela.

Mirjana Marinković-Lepić, članica Komisije iz Naše stranke, izjavila je kako je indikativno da se nitko iz RS nije pojavio na sjednici, te da je neizvjesno kako će to utjecati na sutrašnju raspravu u Zastupničkom domu, a na čijem dnevnom redu je I Budžet institucija BiH za 2021. godinu.

“Nas nije upoznao predsjednik Komisije ako je nešto poslano. Ali, ne vjerujem, jer bi nas predsjednik upoznao. Na Komisiji se traži prosta većina, I mi smo mogli donositi odluke. Međutim, indikativno je da se nije pojavio ovaj dio članova. Zaista mislim da nitko ne zna što će se sutra događati”, kazala je Marinković -Lepi za N1.

Članovi Komisije iz Republike Srpske (Dragan Bogdanić, SNSD; Mira Pekić, PDP; Jakov Galić, SP RS) nisu se obratili medijima, nakon sjednice.

Zastupnik SDA Adil Osmanović ocijenio je kako je, nakon odluke Valentina Inzka Milorad Dodik u borbi “sam protiv svih”.

“PS BiH pripada svim njenim građanima. Biraju se poslanici iz oba entiteta, predsjedništvo BiH također, Vijeće ministara… To su sve naše institucije. Neozbiljno je, neodgovorno I rizično na bilo koji način opraviti opstrukcije tih institucija”, riječi su Osmanovića.

Na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma PS BiH, koja je zakazana za sutra, predviđena je rasprava o Zakonu o budžetu institucija BiH za 2021. godinu, zbog čijeg neusvajanje su državne institucije na privremenom financiranju.

Kako je za N1 kazao Dragan Bogdanić (SNSD) ne radi se o bojkotu, nego na sjednicu nije došao zbog drugih obaveza.

Zbog novonastale situacije i najava blokada institucija, neizvjesno hoće li proračun biti usvojen.

Kopirati
Drag cursor here to close