Održan sastanak

Ništa konkretno? Čavara se sjetio mladih i starih u FBiH

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je predstavniku Fonda Mosotiju na posjetu i sveobuhvatnom prikazu navedenih problema koje je neophodno riješiti
Vijesti / Politika | 29. 06. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je razgovarao s predstavnikom Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija za BiH Johnom Kennedyem Mosotijem, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda Predsjednika FBiH.

Predstavnik Fonda Mosoti istaknuo je kako je Populacijski fond UN-a uvijek imao dobru suradnju s institucijama Federacije BiH, a posebice za vrijeme mandata predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Također, istaknuo je kako je cilj Fonda podržati institucije Federacije BiH u postizanju zadanih ciljeva, posebice po pitanju mladih i starih osoba. S tim u vezi, istaknuo je značaj usvajanja Strategije za mlade koja još nije usvojena u Parlamentu Federacije BiH, kao i u svim kantonima, a koja je ključna za stvaranje boljih uvjeta za život i ostanak mladih u Federaciji BiH i BiH.

''Postoje tri velika izazova s kojima se moramo suočiti, a to su niska stopa nataliteta, povećanje udjela starih osoba u populaciji i odlazak mladih i obitelji. To su važni problemi o kojima trebamo razgovarati i koje možemo zajedno riješiti kroz program, odnosno kroz mjere obuhvaćene u strategiji populacijske politike u BiH, osobito po pitanjima mladih'', kazao je predstavnik Fonda Mosoti.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je predstavniku Fonda Mosotiju na posjetu i sveobuhvatnom prikazu navedenih problema koje je neophodno riješiti kako bismo mladima ponudili nešto što će biti prihvatljivo da ostanu na ovim prostorima.

 

''Potrebito je donijeti strategiju za mlade na svim razinama vlasti i ne smijemo se umoriti od traženja rješenja i mjera za rješavanje problema mladih osoba i obitelji. Kroz strategiju trebamo konkretizirati poteze kojima ćemo pomoći mladima, kako kroz promjene određenih zakona, tako i kroz programe pomoći domaćih i stranih institucija. Ono što zasigurno možemo je poboljšati uvjete obrazovanja, stjecanja nekretnine te mogućnosti zapošljavanja'', kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close